Пред паметника на Васил Левски в столицата се провежда  възпоменателна

...
Пред паметника на Васил Левски в столицата се провежда  възпоменателна
Коментари Харесай

Само с гвардейци на цереманията на Апостола

Пред паметника на Васил Левски в столицата се провежда  възпоменателна гала и поднасяне на цветя и венци.

Заради пандемията, в церемонията вземат участие единствено гвардейци, съобщи БНР.. 

Почетният шпалир с сложени знаменца на карабините, венценосците, факлоносците, военнослужещият, избран да възпламени жертвеника, тръбачът и барабанчикът заеха местата си пред паметника на Апостола 15 минути преди 18.00, за когато беше планувано и началото на гвардейската гала.

След подаден сигнал " внимание ", военнослужещият възпламени жертвеника, а факлоносците - факлите.

След запалването на жертвения огън, гвардейците сервираха цветя пред паметника от името на институциите, без наличието на техни представители. Заради противоепидемичните ограничения е планувано да бъде изпълнен единствено детайл от ритуала-възпоменание, който се организира годишно на 19-и февруари.

През целия ден пред паметника на Апостола в столицата има почетен часовой на Националната гвардейска част. Стотици хора пристигнаха да слагат цвете пред паметника на Апостола. Много учители бяха довели своите възпитаници.

В 17.00 часа в храма " Света София " беше отслужена панихида в памет на йеродякон Игнатий-Васил Левски и половин час по-късно камбаните на църквата и на катедралата " Свети Александър Невски " биха във връзка възпоменанието, а сега на площада има минута безмълвие.

" Продължаваме да не изпълняваме заветите на Левски 148 години след неговата крах ", сподели вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва на панихидата, отслужена в памет на Дякон Игнатий в столичния храм " Света София ":  

Блянът на чистата и свята република в никакъв случай не умира, написа по-рано през днешния ден президентът Румен Радев в профила си във Facebook. „ Преди година пред паметника на Апостола споделих, че не сме се събрали, с цел да склоним глави, а с цел да ги надигнем. Днес това се случва. Българите осъзнахме, че каузи трябват, а не думи “, написа още президентът.

С същите безконечни думи на Дякона - „ Дела трябват, а не думи “ министър председателят Бойко Борисовн насочи посланието си във връзка годишнината, придружавайки поста си със фотография на паметника на Васил Левски в София.

През целия ден пред паметника на Апостола в столицата от 10 до 20 часа ще има почетен часовой от Националната гвардейска част. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР